8 bitar

150 g smör

1 1/2 dl vatten

2 1/2 dl socker

2 1/2 dl vetemjöl

2 msk kakao

2 tsk bakpulver

2 ägg

70 g mörk choklad (70%)

Fyllning

200 g frysta hallon

250 g kvarg (10%)

1 1/2 dl florsocker

2 dl vispgrädde


Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret i en kastrull eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 30 sekunder.

Tillsätt vattnet i smöret. Blanda socker, vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör-och vattenblandningen och äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord form, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar).

Grädda i nedre delen av ugnen i , ca 30 minuter. Grovhacka chokladen. Strö den över den färdiggräddade kakan och låt kallna. Skär kakan i 3 bottnar.

 Öppna timer: 30 minuter

Fyllning: Tina hallonen och låt dem rinna av i en sil. Blanda kvargen med florsocker och grädde. Vispa till en fast kräm med elvisp. Vänd ner hallonen i gräddkvargen. Fördela krämen mellan bottnarna, låt den med choklad vara överst.

Ställ kallt ca 1 timme. Servera tårtan.