6 plättar

  • 2 ägg
  • 125 g cottage cheese
  • salt
  • svartpeppar
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk smör, smält
  • Vispa upp äggen. Rör ner cottage cheese (keso), salt och svartpeppar.
  • Rör sedan ner mjölet och bakpulvret, 1 msk i taget till en slät och jämn smet.
  • Smält smöret i en stekpanna. Rör ner hälften av det smälta smöret i smeten och blanda ihop snabbt.
  • Sänk till medelvärme och ta en skopa av smeten och grädda plättarna, ej för tunna. Stek tills de får en fin och gyllene färg.
  • Jag använder ca 0,5 dl smet till varje plätt och får då ut 12 plättar totalt av smeten.
  • Servera med valfria tillbehör. 2-3 plättar är lagom att äta beroende på vad du har till eller hur hungrig du är.