Kesoplättar.
6 plättar
- 2 ägg
- 125 g cottage cheese
- salt
- svartpeppar
- 2,5 msk vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 msk smör, smält
- Vispa upp äggen. Rör
ner cottage cheese (keso), salt och svartpeppar.
- Rör sedan ner mjölet
och bakpulvret, 1 msk i taget till en slät och jämn smet.
- Smält smöret i en
stekpanna. Rör ner hälften av det smälta smöret i smeten och blanda ihop
snabbt.
- Sänk till medelvärme
och ta en skopa av smeten och grädda plättarna, ej för tunna. Stek tills
de får en fin och gyllene färg.
- Jag använder ca 0,5 dl
smet till varje plätt och får då ut 12 plättar totalt av smeten.
- Servera
med valfria tillbehör. 2-3 plättar är lagom att äta beroende på vad du har
till eller hur hungrig du är.
0 kommentarer | Skriv en kommentar
Skriv en kommentar