Sweet chilli i kycklinggratäng, 4 port
1 pkt Färdiggrillad kycklingfilé (Lagat & Klart)
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 dl sweet chilisås
1 tsk Sambal olek
1 purjolök
1 dl riven ost
½ påse Grönkål
salt & svartpeppar efter smak
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingfiléerna i skivor. Tina grönkålen (½ pkt) och lägg i lagom stor ugnsform/gratängform (botten ska täckas). Lägg kycklingskivorna ovanpå.
2. Blanda crème fraiche, grädde, sweet chilisås, sambal olek, purjolök och ost (spara lite) i en skål.
3. Häll blandningen över kycklingen, strö över lite riven ost och ställ in mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 20 min.
4. Servera med ris och en färsk sallad.
0 kommentarer | Skriv en kommentar
Skriv en kommentar